Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Den svarte nazisten" by Magnus Sandelin # eBook PDF Kindle ePub Free

Den svarte nazisten

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Den svarte nazisten
  • Author : Magnus Sandelin
  • Release Date : January 06, 2010
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 643 KB

Description

År 1999 mördas tvĂ„ polismĂ€n av bankrĂ„nare utanför den lilla orten Malexander. En av bankrĂ„narna Ă€r den före detta legosoldaten Jackie Arklöf. Journalisten Magnus Sandelin Ă€r den första att berĂ€tta Jackie Arklöfs hela historia: frĂ„n uppvĂ€xten i Storuman till krigsförbrytelserna i Bosnien och tragedin i Malexander med den uppmĂ€rksammade rĂ€ttegĂ„ngen som följer.

BerÀttelsen börjar i den norrlÀndska barndomsbyn, dit Jackie Arklöf kommer som tvÄÄring frÄn Liberia. Vi fÄr veta mer om de stökiga skolÄren, kontakten med barnpsykiatrin och hur han dras in i nazismen.

Magnus Sandelin vill reda ut hur det kan komma sig att en fĂ€rgad kille söker sig till nazismen och vad det Ă€r som fĂ„r nazister att acceptera en fĂ€rgad kille i sina led. Han skildrar Arklöfs kaotiska och kriminella tid efter att ha kommit hem frĂ„n Bosnien – den som slutar med morden i Malexander.

Sandelin skriver ocksÄ om Jackie Arklöfs vistelse i fÀngelset, om kampen för att försöka komma tillrÀtta med sina djupt rotade kÀnslor av hat och förakt. Om Ängesten, sjÀlvmordstankarna och den svÄra vÀgen bort frÄn nazismen.

Boken innehÄller tidigare opublicerade uppgifter om en viktig del av svensk kriminalhistoria och unika citat frÄn Jackie Arklöf sjÀlv.


Download Books "Den svarte nazisten" PDF ePub Kindle